TÜRKİYE YALNIZ BIRAKMADI

Toronto Başkonsolosumuz ve Din Hizmetleri Ataşemiz London Şehrinde Yapılan Terör Saldırısında Hayatını Kaybeden Afzaal Ailesi İçin Düzenlenen Törene Katıldı.

Kanada'nın Ontario eyaleti London şehrinde 6 Haziran akşamı gerçekleştirilen araçlı terör saldırısında hayatını kaybeden Pakistanlı Müslüman aile için anma töreni düzenlendi.

 

Törene binlerce kişi katıldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Ontario Eyalet Başbakanı Doug Ford’un yanısıra bir çok siyasi lider, bakanlar, meclis üyeleri ve toplum liderleri de törende yer aldı

 

Yapılan konuşmalarda bu olayın bir terör saldırısı olduğu özellikle vurgulandı. Törene damga vuran ifadeler, Kanada Başbakanı Justin Turdeau’nun "Bu ülkede İslamofobi gerçektir, ayrımcılık gerçektir. Tüm bunlara ve teröre karşı hep birlikte hayır demeliyiz." sözleri oldu.

 

London şehir merkezindeki London Muslim Mosque'un bahçesinde düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından olayda hayatını kaybeden ailenin yakınları, arkadaşları ve binlerce kişi okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dualara eşlik etti. Okunan ezanın ardından akşam namazı büyük bir kalabalık tarafından London Muslim Mosque’ın bulunduğu sokakta kılındı.

 

Türkiye Yalnız Bırakmadı

Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan ve Toronto Din Hizmetleri Ataşemiz Cihan Yalçınkaya da Afzaal ailesi için düzenlenen törene katıldı. Başkonsolosumuz Sinem Mingan tören öncesi yaptığı görüşmede Başbakan Trudeau'ya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajlarını iletti.

 

6 Haziran Pazar, akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıda, beş kişilik üyesiyle yürüyüşe çıkan Afzaal ailesi, 20 yaşında olduğu belirtilen Nathanial Veltman adlı caninin kullandığı kamyonetin doğrudan ailenin üzerine sürülmesi neticesinde şehit edildi. 74 yaşında bir büyükanne, 44 yaşında bir kadın, 46 yaşında bir erkek ve 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan 9 yaşındaki erkek çocuğu halen hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

 

Bölge polis şefi Steve Williams Pazartesi öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Bunun nefretle motive edilmiş ve önceden tasarlanmış bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındığına inanıyoruz.” ifadelerini kullanmış ve daha sonra yapılan tüm açıklamalarda olay terör saldırısı olarak nitelendirilmişti.

 

Olayı gerçekleştiren şahıs, olayda kullandığı siyah kamyonetiyle kaçmış ve daha sonra olay yerinden 6 km uzaklıkta polisler tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. Hakim karşısına çıkarılan Veltman, 4 cinayet ve bir cinayete teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Perşembe günü (yarın) tekrar mahkemeye çıkarılacak.





Copyright 2021 · Designed & Developed by Vakıf Global All rights reserved

-->