KANADA DİYANET VAKFIMIZ ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR SOFRASI HAZIRLADI.

Kanada Türk Diyanet Vakfı (Turkish Canadian Religious Foundation) öğrenciler için iftar sofrası hazırladı.

Toronto ve çevre şehirleden çok sayıda öğrenci ile bölgedeki toplum üyelerimiz katıldığı iftar programına Toronto Başkonsolosumuz Sayın Sinem Mingan ve Din Hizmetleri Ataşemiz Cihan Yalçınkaya da iştirak etti.

Başkonsolos Sinem Mingan yapmış olduğu konuşmada Ramazan ayının bir güzelliği olarak öğrenciler için hazırlanan iftar sofrasına iştirak etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Pandemi sebebiyle insanlarımız uzun zamandır yüz yüze bir araya gelemiyordu, böylesi bir birlikteliğe vesile olmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Cihan Yalçınkaya yapmış olduğu konuşmada, “Ramazan ayı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de değerine dikkat çekilen müstesna bir zaman dilimidir. Bizi Rabbimize, kitabımıza, kendimize ve tüm varlığa yakınlaştıran, aynı heyecan ve davranışta buluşturan bereketli bir mevsimdir. İbadet, ahlak ve kardeşlik iklimidir. Gelişini özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı Ramazan, bize sorumluluklarımızı hatırlatan, geçmiş ve geleceğimizi, düşünce ve davranışlarımızı gözden geçirmemize fırsat sunan bir muhasebe zamanıdır.” ifadelerine yer verdi. Konuşmasında, Kanada Diyanet Vakfı’ın kuruluş ve faaliyetlerine de değinen Din Hizmetleri Ataşesi, vakıf kültürünün İslam toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğundan bahisle böylesi vakıfların yaşatılmasında toplumun birlik ve beraberliğine duyulan ihtiyacın önemine dikkat çekerek, ‘İftar programına iştirak eden tüm kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyor, bağışlarıyla bu iftar programına katkı sunan kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.’ dedi.

Kanada Türk Diyanet Vakfı öğrenciler için hazırlanan iftar programlarının ikincisini 25 Nisan Pazartesi günü Toronto’nun en eski Türk Camisi olan Kanada Türk İslam Vakfı - Pape Camii’nde gerçekleştirecek.





Copyright 2021 · Designed & Developed by Vakıf Global All rights reserved

-->